روز چهارشنبه با حضور استاندار زنجان واستقبال تعاونگران ششمین جشنواره تجلیل از تعاونی های برتر استان زنجان برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون استان زنجان محمد رئوفینژاد استاندار زنجان در ششمین جشنواره تجلیل از تعاونیهای برتر استان زنجان، اظهار کرد: از هر زاویهای که به مسائل اجتماعی نگریسته شود مرکز ثقل جمعبندی همه تحلیلها و برنامهریزیها در راستای حل مسائل اجتماعی، چیزی جز تعاونیها نخواهد بود.
وی با بیان اینکه تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد اشتغال در قالب تعاونیها صورت میگیرد، افزود: برای توسعه کشور و برجسته کردن نقش و سهم مردم در اقتصاد ملی و استانی، باید تعاونیها را تقویت کنیم.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه تکالیف همه در بخشهای مختلف و همچنین نقش مردم نیز در توجه به تعاونیها روشن و شفاف است، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل بدکرداری، بدرفتاری، سوءمدیریت و گاهی سوءاستفاده از عنوان، ظرفیت و توان تعاونیها در گذشته، ذهنیت بسیار نامطلوبی از تعاونیها در افکار عمومی ایجاد شده و این مسئله موجب پرهیز مردم از ورود و عضو شدن در تعاونیها شده بود.
وی با تأکید بر اینکه زنجان جزو استانهایی بود که در گذشته در راستای عملکرد تعاونیها وضعیت بسیار بدی داشته است، گفت: این مسائل در حالی است که در دولت نهم و دهم در بحث توجه به سهم و نقش تعاونیها در اقتصاد کشور و اشتغالزایی و همچنین در رابطه با حمایت و تشویق مردم برای عضو شدن در تعاونی، فعالیتهای مثمرثمری صورت گرفته است.
رئوفینژاد، اعتماد ایجاد شده به تعاونیها در دولت نهم و دهم را بسیار متفاوت با آنچه دانست که در دولتهای قبل بوده است و ابراز کرد: امروز حدود 80 درصد از جمعیت 75 میلیون نفری ایران در قالب تعاونیهای سهام عدالت، عضو تعاونیها هستند.
وی عملکرد تعاونیهای مسکنمهر را نیز بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: تعاونی مسکنمهر زنجان نیز از جمله تعاونیهایی است که فعالیت بسیار شفافی دارد و با این عملکرد بسیار مورد اعتماد مردم است.
استاندار زنجان با بیان اینکه عملکرد مطلوب و شفاف تعاونیها موجب تغییر افکار عمومی در رابطه با توان و تاثیر تعاونیها بر اقتصاد و اشتغالزایی شده است، ادامه داد: تعاونی به معنای واقعی در بخش خصوصی معنی و مفهوم پیدا میکند و در صورتی که از آنها حمایت نشود، عملاً افرادی در سرمایهگذاریها فعال خواهند بود که دارای توان مالی میباشند و سایرین از این فرصتها بیبهره میشوند.
وی با اشاره به تأثیر و نقش 3 درصدی تعاون در اشتغال و سرمایهگذاریهای استان، گفت: از حدود 3 سال پیش نقش و فعالیت تعاونیها در راستای اشتغال و سرمایهگذاری در استان به حدود 12 درصد رسیده است و در صورتی که برنامهریزیهای اصولی در این زمینه صورت گیرد، مسلماً شاهد تحقق رقم بزرگتری خواهیم بود.
رئوفینژاد، افزود: اشتغال پایدار و ماندگار در قالب تعاونیها محقق خواهد شد و باید به این نکته توجه داشت که لازمه ایجاد اشتغال، حرفهآموزی میباشد و هیچ اشتغالی بدون حرفهآموزی پایدار نخواهند ماند.
وی با اشاره به اینکه بحث آموزش و حرفهآموزی در دستور کار تعاونیها قرار گرفته است، تصریح کرد: تا پایان سالجاری باید برنامهریزی مشخصی در حرفهآموزی حجم عظیمی از افرادی که جویای کار میباشند ولی حرفهای بلد نیستند صورت گیرد و در این راستا اعتبارات ملی و تعهدات استانی مشخصی در نظر گرفته شده است، چرا که لازمه اشتغال، دریافت تسهیلات و لازمه دریافت تسهیلات نیز حرفهآموزی است.
در ادامه این مراسم، دبیر اتاق تعاون استان زنجان با بیان اینکه اهمیت و جایگاه بخش تعاون در بحث عدالتمحوری و پیشرفت مسائل اقتصادی بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: با توجه به اینکه سالجاری سال بینالمللی تعاون از طرف سازمان بینالمللی اعلام شده است، میتوان به این موضوع که دنیا نیز به اهمیت بخش تعاون واقف شده است پی برد و این در حالی است که کشور ایران بهعنوان الگوی تعاون در دنیا مطرح میباشد.
محسن جاویدان، ادغام وزارت تعاون، کار و رفاه را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: مسلماً این ادغام باعث پیشرفت تعاون خواهد شد و امیدواریم زنجان نیز بتواند از ظرفیت ایجاد شده کمال بهرهبرداری را داشته است.
وی با اشاره به وجود بیش از 3 هزار تعاونی در استان، تصریح کرد: اکثر مردم زنجان عضو تعاونیها میباشند، لذا باید در راستای افزایش کیفیت تعاونیها در کنار کمیت آن برنامهریزیهای اصولی صورت گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه اتاق تعاون دو موضوع اصلی را در سال جهاداقتصادی در دستور کار خود دارد، گفت: توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال، دو مقوله مهمی است که در دستور کار فعالیتهای اتاق تعاون در سال جاری قرار گرفته است.
وی افزود: توسه صادرات غیرنفتی نه تنها به لحاظ ارزآوری بلکه به جهت توسعه خود صادرات باید مورد تأکید و توجه واقع شود، چرا که توسعه صادرات مؤلفههای دیگر بخش اقتصاد را نیز توسعه خواهد داد.
جاویدان با اشاره به برگزاری کارگروههای ویژهای در بخش تعاون در راستای افزایش سهم تعاون از صادرات استان، اظهار کرد: با توجه به اینکه در سالجاری صادرات استان 500 میلیون دلار هدفگذاری شده است، در سال گذشته بخش تعاون تنها 2 درصد صادرات استان را تشکیل داده بود و باید این میزان سهم در سالجاری افزایش قابل توجهی داشته باشد.
وی گفت: نباید هدفگذاری 500 میلیون دلاری برای صادرات استان در سالجاری را رقم بزرگی محسوب کرد، چرا که این رقم تنها 1/1 درصد صادرات کشور را شامل میشود و این نیز رقم چندان قابل توجهی نیست.
این مقام مسئول با بیان پیشنهادات و درخواستهای خود از مسئولان ردهبالای استان، ابراز کرد: تهیه سند توسعه بخش تعاون، تشکیل کمیته تعاون و برگزاری شورای گفتگوی بخش دولتی و خصوصی، از جمله مواردی است که تحقق هر چه سریعتر آنها در راستای توسعه بخش تعاون ضرورت دارد.
در ادامه این مراسم، مدیرکل تعاون استان زنجان نیز با مطلوب ارزیابی کردن تأثیر فعالیت تعاونیها در بخش مسکنمهر، اظهار کرد: عجین شدن فرهنگ کار با فرهنگ تعاون که برگرفته از اعتقادات دینی نیز میباشد، مسلماً تأثیر بهسزایی بر فعالیت تعاونیها و گرایش مردم به عضویت در این بخش خواهد داشت.
سید موسی متوسلین، ابلاغ سیاستهای اصل 44 قانون اساسی را نقطه عطف تحول در بخش تعاون عنوان کرد و گفت: لازمه تحقق سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد کشور، مشخص کردن جایگاه بخش تعاون در اقتصاد است و ما امیدواریم ظرف یک ماه آتی جایگاه بخش تعاون در اقتصاد استان و کشور مشخص شود.
وی با بیان اینکه تدوین سند استراتژیک بخش تعاون متوقف نشده و در حال طی مراحل مربوط به خود است، تصریح کرد: امیدواریم با نشان دادن جایگاه تعاون در تهیه سند اشتغال استان در بازده زمانی کوتاه، نقشه راه توسعه بخش تعاون در 5 سال آتی را تنظیم کنیم.
مدیرکل تعاون استان زنجان با یادآوری اینکه دولت مکلف شده است هر مشوقی که برای بخش غیردولتی در نظر گرفته میشود این مشوق برای بخش تعاون 20 درصد بیشتر در نظر گرفته شود، ادامه داد: مسلماً ماحصل جمع سه وزارتخانه تعاون، کار و رفاهاجتماعی، نقطه عطفی در توسعه تعاون خواهد بود.
همچنین در ادامه مراسم، مدیرکل کار و اموراجتماعی استان زنجان با بیان اینکه تعاون فقط در عرصههای خدمات و تولید خلاصه نمیشود و در عرصه همفکری هم تعاون باید بازتعریف شود، اظهار کرد: از حدود 3 هزار و 380 تعاونی موجود در استان زنجان یکهزار و 820 تعاونی مربوط به عملکرد دولت نهم و دهم است.
فضایل مقدسی با تأکید براینکه تعاون، چشمه جوشان اشتغال است و نباید کوچک شمرده شود، افزود: اگر مدیران، اختلاف افکار را همجهت کنند، تعاون تنها درمان مشکل اشتغال و بیکاری در جامعه خواهد شد، لذا ساماندهی و شکلدهی گروههای کاری و حمایت از آنها و مستندسازی تجربههای موفق ما را در این عرصه موفق خواهد کرد که رسالت هنرمندان را نیز نباید در این عرصه فراموش کرد