وزیر تعاون گفت: راهکار افزایش سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور علاوه بر مشارکت مردم، انجام سرمایهگذاریهای جدید و در نظر گرفتن سهم بیشتر برای بخش تعاون در امر واگذاریها است.
محمدعباسی" روز شنبه در گفت گو با خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا افزود: بدون شک با برنامهریزیهای انجام شده و حمایت دولت و مجلس از بخش تعاون، نقش آفرینی مردم در اقتصاد رنگ جدیتری به خود خواهد گرفت.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سالهای اخیر بخش تعاون و توسعه نقش مردم در اقتصاد جدیتر گرفته شده است و حمایت دولت و استقبال مردم از تشکیل تعاونیها نشان از موفقیت تعاون در این سال ها دارد.
وزیر تعاون سپس اظهار داشت: از جمله حمایتهای اخیر از بخش تعاون، تخصیص منابع تعیین شده در ماده 29 اصل 44 قانون اساسی است که طبق آن باید 30 درصد از درآمد واگذاری ها به بخش تعاون اختصاص داده شود.
عباسی تاکید کرد در کنار تخصیص منابع مورد نیاز بخش تعاون باید بخشی از سهام شرکتهای دولتی نیز در قالب سهام عدالت به تعاونی ها منتقل شود.
وزیر تعاون در ادامه هدف از ایجاد بخش تعاون در کشور را حضور مردم در اقتصاد دانست و گفت: هم اکنون که برنامه پنجم توسعه در مجلس در دست بررسی است باید سعی شود مردم از تسهیلات تعاونی برخوردار شوند زیرا در غیر این صورت مردم نمی توانند توان خود را در اقتصاد نشان دهند.
عباسی در مورد توسعه تعاونیها و برنامهریزیهایی که برای دستیابی به سهم 25 درصدی این بخش در اقتصاد ملی انجام شده است، گفت:از سال 70 که وزارت تعاون شکل گرفته اقدامات مناسبی در جهت گسترش سهم تعاون در اقتصاد انجام شده است.
وی ادامه داد در حال حاضر وزارت تعاون با رویکرد توانمندسازی مردم، سازماندهی سرمایههای مردمی و ساماندهی وضیعت اشتغال کشور در حال انجام وظیفه است.
وزیر تعاون خاطر نشان کرد اشتغالزایی تنها از طریق پرداخت وام های کلان انجام نمی پذیرد و تعاون با ایجاد اشتغال از طریق تجمیع سرمایههای کوچک در کنار یکدیگر این امر را ثابت کرده است.
به گفته عباسی، در قالب تعاون قرار است تا ثروت و فرصت به طور برابر در جامعه بین گستره وسیعی از مردم توزیع شود تا از تجمیع ثروت در دست عدهای خاص و گستردهتر شدن دولت جلوگیری شود.
وزیر تعاون در ادامه متذکر شد برای توسعه تعاونی ها در جامعه مردم باید این شیوه از اقتصاد را کشف و مجلس و دولت نیز در بخش قوانین حمایت های لازم را انجام دهند.
وی افزود: اقدامات بزرگی مانند مسکن مهر و اشتغال که توسط بخش تعاون در حال انجام است در واقع اقدامات خود مردم و بخش کوچکی از ارایه توانمندی های آنان برای حضور در اقتصاد است